lördag 13 december 2008

Luciadagen

Fint vinterväder, någon minusgrad och snö. Vi började dagen i Karlslundsskogen, skönt för oss att vandra där och skönt för Z att springa fritt. Trevligt att, nästan vid varje promenad där, möta åtminstone två andra mattar med sina två labradorer resp två springer spaniels. Vi byter några ord med dem, för varje möte berättar vi lite mer om oss själva.. Hundarna blir glada och leker en stund och så fortsätter vi åt var sitt håll. Helt kravlös samvaro.
I eftermiddag har vi varit på den årliga körsångskonserten, den här gången i Conventum arena. 450 sångare från sex körer, alla med Christer Kallin med ledare, och 2000 personer i publiken! Många ansikten man känner igen. Marcus sjunger i den 80-åriga kören Lorelei, jag spanade men såg honom inte. Däremot träffade vi Kerstin och utbytte information om julfirande. Efter konserten träffade vi dem båda och gratulerade Marcus till fin sång.
Också Örebros Lucia med tärnor deltog en stund i körkonserten. De sjöng vackert och var så söta.
Nu har vi ätit sen middag, Klas´ specialitet portvinsskinka av sista biten av julskinkan som vi köpte till s-föreningens julfest i måndags.

Inga kommentarer: