onsdag 9 juni 2010

Sommarlov

Bild från tidigare systerträff


Idag börjar sommarlovet för oss alla tre: Klas har haft vårens sista miljönämndssammanträde, jag sista sammanträdet för den här terminen i Nämnden för funktionshindrade och Zorro hade ju sista hundträningstillfället redan igår. Nu känns det väldigt välkommet med stilla vistelse på Stora Askö utan inbokade sammanträden av större eller mindre sort - däremot så gärna med besök av våra nära och kära. Så kvalar vi upp ärmarna och tar nya tag i augusti - i slutspurten av valrörelsen.
Apropå valrörelsen så har vårt valprogram (S) för Örebro färdigställts. Här finns nio mycket tydiga löften om vad vi kommer att genomföra när/om vi för politisk majoritet i kommunen. Till min besvikelse gäller inget av de nio ökad tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Men alla de löften som finns i programmet är viktiga för vår välfärd. De handlar om jobb för unga, läxhjälp för skolbarn, upprustning av skollokaler och nya förskolor, fler trygga bostäder för pensionärer och ökade öppettider för fritidsgårdar och en hel del annat.
Nu är Staffan här. Vi har ätit middag och nu instruerar Klas honom i blomvattningen och i vårt nya larmsystem. Känns tryggt och bra att någon regelbundet tittar till.
I morgon kommer Gunilla. Då är det också vår fars 106-årsdag - eller skulle ha varit om han levt. På fredag far Gunilla och jag till Dalarna för en systerdag tillsammans med Gege. Vi träffas inte så ofta och jag ser väldigt mycket fram emot den här dagen.

Inga kommentarer: