onsdag 2 juni 2010

Zorro på sammanträde

Med spårsele och spårlina


Hur fördela godbitarna?

Idag har Zorro varit riktigt i fokus. På förmiddagen gjorde vi en extra spårning - i gårdagens lagda spår. Sedan vandrade vi på våra vanliga skogsvägar och mötte, till all glädje spanielarna Stina och Kerstin, med matte. Bild visar sammanträdet mellan matten och alla tre hundarna. Den fråga som avhandlas är i vilken ordning det ska vankas uppmuntransgodis. Ordningen är god, som synes.
Nu har Zorro just varit på nästa sammanträde: i Wadköpings s-förening. Här vankades minnsann inget godis så han slurkade i sig av Åsas goda vatten och föll sedan i sömn. Vi andra, och vi utgör ju faktiskt föreningens styrelse, planerade för fullt det fortsatta valarbetet och diskuterade allehanda aktuella politiska frågor, inte minst Ship to Gaza-intermezzot. Förhållandena för ensamkommande flyktingbarn diskuterades också efter det att en person från Rädda Barnen mitt under mötet ringt mig och frågat vad jag tyckte i frågan. Sommarfesten planaerades också. Den inträffar precis dagen innan vi lämnar Örebro för sommarens fröjder på Stora Askö!
Också jag har deltagit i ytterligare ett sammanträde idag hela eftermiddagen: vårens sista sammanträde i Programnämnd Social Välfärd. Vi firade sommaren med gräddtårta till kaffet. Angelägna utvecklingsfrågor var på dagordningen och det är lätt att konstatera att det händer mycket nu på det sociala området. Även här diskuterades situationen för ensamkommande flyktingbarn.



Inga kommentarer: