onsdag 29 oktober 2008

En dag i Lund med många bilder

Domkyrkans medeltida ur
Andäktig beundran
Det lilla rummet i Kulturens arbetarebostad
Maja på Karl XII:s gunghäst - en kopia påpekade Erik
Morföräldrarnas och moster Britas grav
Allans och farföräldrarnas grav
Elias
Vid middagsbordet
Jag är i Karlskrona. Det är höstlov och roligt att umgås med skollediga barnbarn. Och deras föräldrar förstås. Igår for vi allihop till Lund över dagen. Det var en aktiv dag, nästan stressig sade Christina. När vi äntligen hade hittat en parkeringsplats kom vi alldeles lagom till uret i domkyrkan. Det spelar varje dag kl 12 och kl 15 och nu var klockan kvart i tolv. Andäktigt tittade vi alla på de vise männen som bringade Jesusbarnet sin hyllning.
Sedan gick vi till en indisk restaurang och åt lunch - lite väl kryddstark tyckte de mindre av oss...
Därefter gick vi till kulturen. Såg en fin utställning om kulturen i Kina fram till kulturrevolutionen - väldigt intressant. Inte minst att se deras fina porslin från år 1000 - och sedan se trätallrikarna från 1800-talet i de gamla stugorna i friluftsdelen av Kulturen.
På Kulturen besökte vi, förstås, den gamla arbetarebostaden, en kopia av farfars och farmors bostad på Lilla Tvärgatan.
Efter Kulturen hastade vi till Norra kyrkogården. Vi hade med oss putsmedel för Allans grav - kyrkogårdsförvaltningen vågade ju inte göra ren den eftersom marmoren i den var blank och putsad. Nu blev det så att vi putsade, så gott vi kunde, både mormor Linnéas, Britas och Allans gravstenar. Vi hjälptes åt alla och hade med oss putsmedel. Så lade vi ut våra granrisprydnader inför Allhelgona, tände ett ljus för mormor. För systrarnas skull visar jag bild på gravarna.
Vidare till Ola, Trini och Elias. Elias en förtjusande bekantskap. Tre månader och redan en så stadig krabat. Hos Ola och Trini fick vi god middag och efter den, då hade det också redan bliviy mörkt, for vi tillbaka till Karlskrona - och nu med katten Skrylle, som ska bo här medan Ola med familj är i Spanien en månad.
Skrylle tyckte att det var konstigt att komma till ett nytt hem, om ock tillfälligt. Han gick genast och lade sig under badkaret, som i och för sig har höga ben. På natten när alla kommit till ro gick hon dock från den ena till den andra och sov en stund i allas sängar. Någon gång under natten åt hon också upp sin mat och hon har kissat och krafsat i sin låda. Vi tror att hon kommer att acklimatisera sig bra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det var fint att höra att ni hade trevligt i Lund.
Elias har pratat mycket om er. Han är väldigt social och vill gärna ha mycket människor omkring sig.
Skönt att Skrylle verkar acceptera sin tillfälliga bostad. Vi har varit mycket oroliga och Trini grät en avskedsskvätt.
Nu är vi nog mest oroliga för era marsvin eftersom Skrylle tycker mycket om sådana. Berätta gärna hur det går.
/Ola

Anonym sa...

P.S
Trini vill gärna påpeka att det måste vara mamnings-hormonerna som spelar henne ett spratt.
Annars gråter hon minsann inte.
Förutom på idrottsgalor, guldbaggegalor, bröllop, dop , studentfester o.s.v ...

D.S

stajne sa...

Tack för de fina bilderna!