onsdag 22 oktober 2008

Vinterstängning

Kantarellhunden Zorro

Dahlior

Änglatrumpeten i full blomning

Klas beskär fläderbuskarna

Nu är definitivt sommaren över... Vi har varit en sista gång för i år på Askö fredag-måndag. Det har varit mycket att stå i: huset och trädgården ska förberedas för sin vintervila, komposten tömmas, vattenledningen tömmas, toaburken bytas. Och så trädgården med träd som ska beskäras (kanske lite sent på säsongen), gräs klippas, växter täckas, pelargoner och änglatrumpet beskäras för att bli transportabla. Trädgården stog fortfarande i nästan full blomning och det kändes lite sorgligt att klippa av alla fina blommor. Se bara bilden här av änglatrumpeten.
Redan på fredagseftermiddagen vandrade jag och Zorro ut i skogen och letade svamp. Vi hittade både gula kantareller och trattisar.
På lördagen vandrade vi iväg till Ytterby och hälsade på Lasse och Britt. Det blev en trevlig timme i deras kök.
På söndagen for jag till Oskarshamn för samvaro med Katarina, Anne och pojkarna. Johannes var hemma och David kom till middag. Så trevligt att träffa dem alla. Johannes, nybliven gymnasist, skriver på en uppsats om medeltida häxtro. David läser pedagogik den här terminen. Katarina och Anne har blivit sambor på riktigt. Magnus och Anne-Sofie var på födelsedagskalas någon annanstans så dem träffade jag inte.

Inga kommentarer: