måndag 27 juli 2009

En vecka i många bilder

Västervik

Klas och Zorro

Vackra båtar i tävling

Erik lagar blåbärspaj

Ålamackorna

Ingrid och Maxxa tränar...

... medan Birgit håller koll på Zorro

Lek efter träningen

Det är väldigt vad dagarna rinner iväg så fort att man inte ens hinner skriva några rader i sin blogg... Idag är det redan måndag - igen. Den senaste veckan har varit rik på aktiviteter:
Tisdag och onsdag hos Katarina, Anne och Johannes i Oskarshamn. Vi firade, i förväg, Johannes´ och Davids födelsedagar, vi gick på vandrarstråt och på onsdagen stekte vi oss på klipporna i Ernemar. Inga bilder från oskarshamnsbesöket, jag hade glömt kameran!
När jag kom tillbaka till Askö på onsdagskvällen hade Klas kommit på att han inte hade varit i någon stad på fyra veckor. Så i torsdags gjorde vi tillsammans med Zorro en turistresa till Västervik. Vi strövade runt, handlade lite, åt lunch på McDonald - Zorros favoritställe! Vid kajen låg många stora segelbåtar - det pågick en segeltävling t o r Tyskland med etappmål i Lettland.
På fredagen kom Martin och Christina, Erik och Maja. O, så roligt att ha dem här! Tiden ilade iväg: vi badade i 23 graders vatten i sundet, vi tog båten till Midsommarön, vi plockade blåbär och kantareller, lagade mat tillsammans (Erik gjorde en ypperlig blåbärspaj), kunde äta alla måltider utomhus. Igår em for de tillbaka till Laxemar efter lunch och en tur till Flatvarp med blåsig fikastund och d:o bad för vissa av oss (Christina och Klas).
Idag på förmiddagen gjorde Klas och jag och Zorro en lång vandring genom Pelles ängar och genom skogen till Åsviken. När vi var nästan framme vid vattnet tappade Zorro och jag bort Klas. Vi letade och letade men ingen Klas. Det visade sig att han hade gått hem när han inte omedelbart hittade oss. Precis när jag tänkte ringa 112 så ringde Klas hemifrån - jag hade redan både skickat sms ("Var är du?") till honom och försökt ringa. Gissa om jag var arg - trots att jag stunden innan varit jätteorolig och föreställt mig a) hur Klas klättrat upp på ett berg och rutschat ner på den hala mossan, b) blivit upptäckt av ett vildsvin som jagat in honom i skogen och...
Men jag hittade mycket svamp...
I eftermiddag har Zorro och jag haft hundträning tillsammans med Ingrid och hennes hundar. Vi har tränat rally-lydnad och vi har lagt spår. Jätteroligt både för Zorro och för mig. Två lärdomar: jag ska inte störa Zorro med "prat-brus" när han koncentrerar sig på sin uppgift och jag ska lägga på ett kol för att stimulera och entusiasmera Zorro bättre.
Lite har jag hunnit läsa också. Av Katarina fick jag överta Karin Fossums De galnas hus - en roman om patienter på ett mentalsjukhus i Norge. Den är ömsint skriven. Parallellt lyssnar jag på Henning Mankells bok Djup - en verkligt ruskig historia. Klas, Anne, Boel och Inga-lill har alla läst den och kommenterade den "hemsk". Den utspelar sig 1914-15 och handlar om en kapten i flottan som slår över i en beräknande galenskap och gör de hemskaste saker mot andra människor.

Inga kommentarer: