söndag 5 juli 2009

Göranssonska helgen

Inför avskedet: Monica, Klas, Mattias, Maggan, Staffan,
Bengt och framför dem Annie, Karin och Zorro

Invigning av solsegel

Zorro är också med

Annie, 6 år

Karin, 9 år

Nu är den till ända, den årliga göranssonska helgen - som vanligt fredag kväll-söndag eftermiddag. Torbjörn låg hemma i Göteborg med feber men i övrigt var alla samlade. Ja, Karin och Annie kom ju redan förra lördagen! Som vanligt stod varje familj för var sin måltid - väldigt underlättande för värdfolket.
Igår, lördag, flyktade vi ut med skärgårdsbåt till Hasselö - en timmes fin båttur genom skärgården. Med oss hade vi picknickmat och badgrejor. Vi hyrde en liten vagn och lastade på alltihop och vandrade sedan iväg längs bilfri väg till Sladö. Vi hittade en plats intill havsstranden i sol och halvskugga och där njöt vi av det som Mattias och Monica förplägade oss med. Så vandrade vi tillbaka och hann bada någon timme innan båten tog oss tillbaka till Loftahammar.
På kvällen var det middag och sedan frågesport om göranssonska familjen + tävling om vem som kunde flyga bäst med radiostyrt plan. Det kunde ingen!
Och idag har de fyra männen ägnat flera timmar åt att montera min födelsedagspresent - ett solsegel. Vi hade aldrig klarat det själva, Klas och jag. Mycket stiligt och vi invigde det högtidligt med söndagslunch under tak!
Och så for de iväg, var och en till sin stad. Det blev väldigt tyst. Vi som var kvar tog en lång promenad med simtur för Zorro och sedan en drink under det nya solseglet.

Inga kommentarer: