onsdag 28 januari 2009

Hindersmäss

Vårt vackra rådhus syns för närvarande inte för alla knallar som byggt
upp sina stånd på hela Stortorget. Men det är liv och rörelse!

Hindersmäss är det största årliga evenemanget i Örebro. För kommers i dagarna tre kommer, från när och fjärran, knallar med sina varor. Stortorget, Järntorget och Hamnplan är fullprockade tätt, tätt med stånd där man säljer precis allting: skinnvaror, plastpåsar, marknadsgodis, kött, ost, oslagbara rengöringsartiklar, strumpor (14 par motivsockor för 100 kr!), donuts, sockervadd, ballonger. På Hamnplan finns det något specialiserat sortiment: verktyg, korgar, stegar mm. ALLA är ute och trängs mellan stånden och även en inflyttad, som jag, hälsar till höger och vänster.
Idag var Z med oss på vår rundvandring mellan torgen. Han trivdes inte alls och när han kom hem var han så utmattad att han lade sig ner och inte stod upp på flera timmar.
En annan del av hindersmäss är föreläsningar och seminarier för näringslivet. Och som ett minne från fornstora dar, då Bergslagen verkligen var en bergslag, samlas de som är motsvarigheten till de forna bergsmännen till möte. Vilka de är vet jag icke.
Martin berättade idag att på Kockums, där han jobbar, har man nu varslat 250 personer fördelat på arbetsplatserna i Karlskrona, Malmö och Muskö. Han verkar dock inte oroa sig för att han ska drabbas. Men inte kul! Christina, som jobbar på arbetsförmedlingen med inriktning på unga, är ju i alldeles rätt bransch, kan man säga. Jag kan tänka mig att hon är den ideala personen att möta för en arbetslös ung man eller kvinna, vänlig, glad, serviceinriktad och kunnig som hon är. Och om mindre än tre veckor är vi där hos dem!

Inga kommentarer: