torsdag 22 januari 2009

Maten i EU-perspektiv


Idag hade vi en slags avslutning i vår (dvs s-föreningens) studiecirkel om EU:s jordbrukspolitik. Vi tyckte att en värdig avslutning var att, tillsammans med föreläsningsorganisationen Tankarnas Trädgård, bjuda in vår duktigaste EU-parlamentariker Åsa Westlund att ge sitt perspektiv på "vad är det i vår mat och vad har EU med det att göra". Ett 50-tal människor kom och frågorna efter hennes anförande var många. Från EU vill man stoppa vilseledande texter på förpackningar, man vill tvinga fram information om konstiga tillsatser i maten och mycket annat. Som person visade hon sig vara enkel och chosefri (skulle min mamma säga och nu gjorde jag det också), hon talade enkelt och prestigelöst och lyssnade tålmodigt på långa frågor. Se bild av henne här ovan.
I övrigt har vi tvättat mattor och städat. Möbelaffären Mio meddelade att vår nya hallbyrå finns att hämta, det gör vi i morgon.
Eftermiddagen har jag tillbringat i den parlamentariska grupp (en person från varje parti) som ska enas om hur kommunen ska stödja de organisationer som gör stora insatser som komplettering till kommunens socialtjänst och handikappverksamhet. Idag har vi träffat, en och en, RSMH, Ria-Dorkas och Stjernan, den sista en arbetsverksamhet för personer med psykisk funktionsnedsättning. De hade mycket intressant att berätta om sin verksamhet. Det är lätt att konstatera att den är av stort värde.
Och nu har jag just sett favoritprogrammet Antikrundan.

Inga kommentarer: