torsdag 7 augusti 2008

Hos Maggan och Bengt i Emmingearp








Vi har varit på släktbesök i Emmingearp hos Klas´ brorsdotter Maggan och Bengt. "Vi" är inte bara Klas, jag och Zorro utan också Karin och Annie som ju är på besök hos farfar. Barnen blev fascinerade av hus och hem, gård och djur: hästen Harry och hans inhyses hästkompis och hönsen. De två katterna visade sig inte sedan Zorro jagat upp en av dem i ett träd. Zorro visade sig över huvud taget från sin sämsta sida och är nu portförbjuden i Emmingearp: han lyckades kringgå det stängsel som inneslöt hästarna och hönsen och jagade rätt på en höna. Jag fick slita den ur hans gap efter en vild jakt. Hönan kunde gå iväg på egna ben men blev förstås chockad och ligger fortfarande och återhämtar sig i ett hörn av hönshuset.
Efter detta var Zorros tid som okopplad hund i Emmingearp över, förstås. Bunden vid en altanstolpe fick han syn på en hare på ängen intill, han fattade att han inte kom loss men ylade av besvikelse över att han inte fick jaga haren. Jag är besviken och chockad - hur 17 tränar man bort denna böjelse???
Vi letade sedan svamp i skogarna runt Emmingearp men hittade bara en handfull. Däremot såg vi många spår av vildsvin överallt i skogen.
Karin och Annie fick rida på Harry och det var populärt.
Före middagen smakade det gott med ett glas martini i stor avspändhet. Se bild på Klas, Bengt och Maggan.
I morse efter frukost var det dags för återfärd. På hemvägen for vi genom det lilla samhället Bellö. Där var det årets marknad och vi stannade och deltog i den. Det fanns mycket trevligt att köpa där både till små flickor och till pensionärer... Vi var där så länge att vi blev hungriga och vår sista anhalt blev korvkiosken. Sedan for vi hem till Askö och åt ostkaka och fruktcocktail, som barnen vunnit på lotteriet i Bellö.
Och nu är det kväll och vi ska spela Finns i sjön, ett kortspel som de flesta föräldrar och andra närstående till barn har stor vana vid.










Inga kommentarer: