måndag 25 augusti 2008

Tillbaka

Vi är här nu - igen. På Askö, alltså. Vi kom igår tidig eftermiddag, packade ur bilen och gick genast ut i skogen på efterlängtad svamppromenad. På torget i Örebro har jag sett stora fina kantareller och det väckte min svampplockarlust. Den är sällan svårväckt!
Solen sken, det var varmt och skönt. Vått i markerna men det gjorde ingenting varken för oss eller Zorro. Vi hittade några Karl Johan och ganska många kantareller - det blev så där 2 liter när det var rensat och skuret. En del av dem stekte vi till vår middag - finns det något godare än nystekta nyplockade kantareller?
Zorro hittade sin kompis Tjalle. Han hörde Zorro ropa och rymde hemifrån till oss med husse i hälarna. Zorro avstog sitt nya märgben till Tjalle, satt bredvid och såg Tjalle gnaga ur märgen. Var detta en bild av vänskap eller av erkännande av Tjalle som äldre och förståndigare?
Nu har vi just stigit upp. Klas är ute på morgonpromenad med Zorro. Snart ska vi äta frukost - idag blir det nyplockade björnbär till yughurten. Sedan blir det städning av hela huset. I morgon kommer Boel och Inga-lill för våra årliga tjejdagar.
Nu är jag nästan klar med Flyga drake som ljudbok. En hisnande bokupplevelse!

Inga kommentarer: