söndag 17 augusti 2008

Skärgårdshöst i Tjust







Idag regnar det. Jag har just varit ute på morgonpromenad med Zorro. Klas är med Pelle och tar upp de abborrnät som de lade ut igår kväll. När han kommer tillbaka packar vi bilen och vänder mot Örebro. Känns konstigt efter två månader här.
Igår SKULLE det ha regnat enligt SMHI men vi fick en nådadag av sol och värme. Vi packade vår lunch och for ut i havsbandet. Farleden var alladeles tom, havet grått och nog märks det att Sommaren (den med stort S) är över. Lövholmen lär ön heta, där vi tillbringade några sköna timmar. Vattnet lockade bara Zorro men klipporna var fortfarande varma.

Nästa måndag är vi tillbaka för en ny vecka här.

2 kommentarer:

stajne sa...

Ack ja, Sommaren försvinner alldeles för fort...
Men sensommaren har sitt behag med rodnande nypon och äpplen som börjar mogna. På promenad med barnbarnet Lukas, 5 år gläds vi över allt vi hittar - kottar, olika slags mystiska små frukter och silvriga granbarr. Och under varje träds grenar hittar Lukas en koja!

Inger sa...

Så sant! Att promenera med 5-åringar tillhör livets höjdpunkter. I sommar har jag under en hel vecka varje dag gjort hundpromenader med 5-åriga Annie, Klas barnbarn. Det gillade också Zorro som gick extra fridsamt när hon höll i kopplet.