tisdag 5 augusti 2008

Regn!




Nu har jag och Zorro just varit och öst båten. Det lilla öskaret förslog inte så vidare värst men trägen vinner ju! Zorro var inte till hjälp, han stod på kajen och spanade - på vad sade han inte. Klas och flickorna är på Tropikhuset i Björnsholm. Och flickorna, det är Klas´ barnbarn Karin och Annie. De kom i söndags och stannar, utan föräldrar, hela veckan. Zorro hoppade jämfota på bakbenen när han såg vem som kom!
Igår och idag har det regnat jättemycket, över 20 mm igår och störtregn var det. I morse var det däremot uppehåll och vi började dagen med att blåsa jättestora såpbubblor. Se bild av Karin som fått till det riktigt bra. Se också såpbubblan som speglar vårt skolhus!
Så skulle vi gå och bada men hann inte långt innan regnet var över oss. Vi återvände och bytte från topp till tå. Efter lunch och välbehövlig "tysta timmen" gick Annie och jag på hundpromenad. Regn igen, hem och bytte kläder. Se bilden av den förtjusande 6-åringen som är Annie. Hon följer med mig på alla hundpromenader från arla till särla. Och så busar hon med Zorro som är jätteglad över att få leka med människor som inte är pensionärer...
Nu har jag hjälpligt bundit upp de stora pelargonerna i sina krukor. Grenar bröts av i gårdagens regn och blåst. Jag har också skördat de första gröna bönorna och en hel del tomater.

2 kommentarer:

stajne sa...

Vi - Elisabeth med två små pojkar och deras mormor - har just återkommit från några dagar i Göteborg. De små pojkarna fick för första gången träffa den lilla kusinen My Filippa, som nog charmade dem en smula.
Söndagen bjöd på delvis sol. Vi gick på Universeum först - väl värt ett besök! - sedan passade vi på att gå in på Liseberg, där vi åkte farfarsbilar till de små pojkarna Lukas och Eddies förtjusning. Det hela avrundades med barn-berg-och-dal-bana för Lukas och hans mammas del. Lite lagom läskigt för en 5-åring.
Måndagen var förfärligt blöt - en hel månads regn på 24 timmar uppgav Göteborgsposten. Vi kände det in på bara kroppen!

Inger sa...

Hej Stajne! Det låter jättetrevligt. Att resa med barnbarn är en speciell upplevelse som ju dock tar slut med barnbarnens stigande ålder...