lördag 30 augusti 2008

Patrullstig



Nu är vi tillbaka i Örebro och jag har börjat höstens hundkurs. Det blev inte kantarellsök som jag hade hoppats - för få anmälda. I stället har jag idag börjat kursen patrullstig. Vi var tre mattar, tre hundar och så Kajsa. Idag tränade vi spårning. Vi började med att vandra fram och tillbaka på en stig utan hundar - detta för att lägga ett diffust spår. Sedan turades vi om att vara figurant: med en av de andras hund 20 m bort på stigen gömde vi oss bakom en tall, knäckte en kvist för att få hundens uppmärksamhet, smög lite mystiskt över stigen och gömde oss 20 m på andra sidan stigen. Så skulle alltså hunden spåra upp figuranten, vilket Zorro klarade jättebra. Efter ett tag blev Kajsa figurant och gjorde det lite svårare för hundarna att spåra. Alla tre hundarna klarade också detta. Bilderna visar hur Zorro just hittar Kajsa och hur blandrastiken Lona en sekund senare hittar mig.
Nu ska vi gå varje lördag hela september och det hela var jättekul tycker både Zorro och jag. Men, oh, så trött Zorro är nu efter denna ansträngande förmiddag...
Igår, när vi kommit till Örebro, gick jag igenom veckans Allehanda och kunde konstatera att man tagit in min upprörda insändare över den vandaliserade handikapptoaletten vid Rynningeviken - den som Britta och jag upptäckte förra fredagen och blev så arga och ledsna över.
I kväll ska vi äta kräftor - bara några stycken vardera men svenska från Hjälmaren. Vi köpte dem i ICAs fiskdisk i morse. 299 kr kilot, ack tänkte jag, Drottmans & Drottmans som fångade 300 st i Sinnerbosjön för några veckor sedan...
Vi har också en liten bit flatrökt ål, köpt i Skärsmaren häromdagen.
Men vi ska gå ner 2 kg var, Klas och jag. Dessa kilon är resultatet av kaffe och bullar på klipporna, goda bärpajer, glass då och då.

Inga kommentarer: