söndag 31 augusti 2008

Hundsöndag



Men vad gjorde vi innan vi fick hund? Denna behagligt svala söndag har nästan helt gått i Zorros tecken. På förmiddagen vandring runt Ånnabodasjön med Zorro glatt springande utan koppel och villigt låtande sig kopplas när människor och hundar var i sikte. Och naturligtvis tog han sig då och då ett dopp i sjön. Lunchen både till två- och fyrbenta hade vi med oss. Som tur var kopplade vi Zorro under vår lilla picknick. Två rullskidåkare kom farande varv efter varv och varje gång blev Zorro jätterädd och skällde dovt och skrämmande. Skidåkarna blev också rädda, de hann nog inte se att Zorro var kopplad.
Så hem och dusch och shamponering av Zorro - det var väldigt så vit han blev...
På eftermiddagen gick vi till stadsparken. Där konserterade Svenska Kammarorkestern. Vi tyckte att Zorro behövde en musikalisk upplevelse (!) och han låg behagfullt och lyssnade till Prokofievs symfoni nr 1 på 25 men blev otålig under Mendelssohns violinkonsert. Så då gick vi hem. Se bilden där han lugnt ligger och lyssnar (eller väntar på att vi äntligen ska gå...). Fast bilderna kom i omvänd ordning och det går inte att ändra.
Ja, sedan gick han ut på balkongen och studerade trafiken på Rudbecksgatan medan Klas strök och lagade mat och jag scannade in bilder för mitt pågående "författarskap".
Nu har jag just sett en TV-dokumentär om en ung kvinna som läser till präst och som är lesbisk. Hon är gift med en annan kvinna. Det händer att hennes studiekamrater säger till henne att hon kommer att hamna i helvetet på grund av sitt sätt att leva! Man kan undra hurdana själasörjare dessa präster blir.
I morgon är det höststart i litteratur- och skönhetscirkeln Biet. Jag ser fram emot det!

Inga kommentarer: