lördag 28 februari 2009

Förtroendevaldas dag



Den här dagen har varit så intressant. Vi har haft "förtroendevaldas dag" med föreläsning och seminarium på universitetet. Det allra bästa var föreläsningen av Erik Amnå, professor vid Örebro universitet. Han talade under rubriken "jourhavande medborgare" om demokrati och samhällsengagemang. En demokrati behöver engagerade medborgare, annars dör demokratin. Men engagemanget måste vara jämlikt. Det ska inte vara själviskt, dvs villaägare som protesterar mot gruppboende i sin närhet, okunnigt, dvs mot bättre vetande, våldsamt, dvs utan hänsyn till andra människor. Det jämlikaste engagemanget visar sig på valdagen, där gäller en människa - en röst utan avseende på vem som lägger rösten. Se bilderna här ovan.
Middagen hos Stuart, Marianne och Rocky igår var trevlig som vanligt med god mat och mysig samvaro. Men Rocky och Zorro kom inte överens utan för Rockys vidkommande innebar kvällen isolering i Stuarts arbetsrum. Vi ska pröva samvaro hundarna emellan på neutral mark i stället, dvs i skogen.
För en liten stund sedan ringde, helt överraskande, min f d svåger Jan. Vi har inte haft kontakt på 30 år! Nu ringde han för att kommentera boken Tores bilder, en sammanställning av Tores efterlämnade släktbilder. Det var roligt att prata med honom!

Inga kommentarer: