lördag 10 oktober 2009

Höstlördag

Strålande vacker höstdag, sol, molnfri alldeles blå himmel. Torghandel, vilket utbud!Medan vi valde bland grön- och rotsakerna träffade Zorro en sann hundvän. Det var en man som hukade sig ner, klappade och kliade, blev slickad i örat och gillade det. Zorro trivdes!
Förmiddagspromenad i Karlslundsskogen och Zorro fick se sitt livs tre (!) första älgar. Först gick en älgko över skogsvägen och längre fram en älgko med kalv. Zorro stannade konfunderad och bara tittade. En kort sekund blev jag rädd att han skulle ägna sig åt älgjakt, men inte! Så träffade vi på en ny kamrat, en labradortik, med sina två mattar. Hundarna lekte länge och först när Zorro tyckte det var dags att para sig vandrade vi vidare. Så luktade det sork (?) vid vägkanten och Zorro tyckte att han skulle gräva upp hela vägbanken för att få se (?) den. Den vita hunden var plötsligt svart på fötter och huvud. Hem för shamponering och han är nu så vit och väldoftande att det är en fröjd åt det.
Nu har jag läst nämndhandlingar inför gruppmöte måndag och nämnd för funktionshindrade på onsdag. Och nu ska jag laga lördagsmiddag, ny rätt som vi hittade i DN igår: fläskfilé med hirs- och polkasallad. Det där med "polka" syftar på att DN tycker att man ska riva randiga rödbetor till salladen. Vi har helröda, det smakar säkert likadant!

Inga kommentarer: