torsdag 14 januari 2010

Torsdag idag, lite mildare väder, lite ljusare, nyvaccinerad mot säsongsinfluensan - fast den verkar inte vara i antågande. Hundutflykt till Karlslundsskogen både igår och idag och vild och glad lek mellan Zorro och hans hundkamrater. Aldrig någon tvekan om att allt går vänskapligt till - även när vit, lurvig Zorro ligger under en hög med tre svarta labradorhannar. Ett hundliv som heter duga!
Igår årets första sammanträde i nämnden för funktionshindrade. Verksamhetsplan och budget antogs - med reservation från oss i S och V. Det bästa på sammanträdet var ändå informationen om projektet Jobb i sikte. Syftet med projektet är att underlätta för ungdomar i gymnasiesärskolan att komma vidare i praktik och jobb. Kommunen, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan hjälps åt i projektet. Det avslutas 2012 - jätteviktigt att det finns en lösning på hur själva idén ska bestå. Självklart egentligen - går man på en yrkesorienterad gymnasielinje så borde man ju ha möjlighet att sedan använda sina kunskaper. Detta gäller så långt det är möjligt även om man har "generella inlärningssvårigheter" som väl är den vanligaste funktionsnedsättningen i gymnasiesärskolan.
Idag har jag varit och tittat på en modell i naturlig storlek till en lägenhet i det vårdboende som ska byggas på Ladugårdsängen. Samma arkitekt som ritat vårt hus här på Kyrkogatan. Välplanerat och genomtänkt, bl a med låg fönsterbröstning så att också rullstols- och sängbundna kan se ut. Varje lägenhet blir 35 m2, hyran per m2 kommer att motsvara den som gäller för Victoriahuset, dyrast i Örebro.
I morgon årets första möte i Litteratur- och skönhetscirkeln Biet. Kul!

Inga kommentarer: