söndag 3 januari 2010

Nytt År



Det nya året har några dagar på nacken (!). Att blogga har inte funnits tid till. Nyårsafton och nyårsdagen hade vi besök av Klas´ barn och barnbarn. Roliga dagar med huset fullt av folk. Zorro blev ompysslad och lekt med, särskilt av Mattias. Perfekt jullovsväder och på nyårsdagen for den unga familjen till Ånnaboda med skidor och pulkor. Klas, jag och Zorro drog iväg till Karlslundsskogen och pulsade oss genom snön på obanade stigar. Se bilder.
I skogen har vi sedan varit varje förmiddag. I dag möttes alla fem hund-kompisarna: de båda labradorerna, de båda springer spanielerna (heter det så?) och så Zorro. Oj, vilken glädje när de rusar om varandra och på varandra.
Idag besinnade jag att jullovet börjar lida mot sitt slut även för en politiskt engagerad pensionär. Så nu har jag utformat de yrkanden som s-/v-gruppen i Nämnden för funktionshindrade har på ändringar och tillägg i majoritetens förslag till verksamhetsplan och budget för 2010. I gruppen har vi gått igenom dem och beslutat vad vi vill framföra, nu handlade det om hur vi skulle framföra det... Inte säkert att det leder till ändringar men vi har i alla fall varit tydliga med vår uppfattning. Vi vill INTE att verksamhet läggs ut på entreprenad så länge det inte är möjligt att ge uppdrag till idéburna organisationer. Vi vill ABSOLUT att alla nya tjänster ska erbjudas som heltid men med deltid som möjlighet. Det måste gå att försörja sig på sitt arbete! Etc.
Med ett halvt öra lyssnar jag på TV 2 där man gör en tillbakablick på 1960-talet. Bl a talar man om att det var året då de första kvinnliga prästerna prästvigdes, Margit Sahlin och Elisabeth Djurle. Elisabeth Djurle fick sitt första jobb i Nacka församling och var den som i juni 1960 vigde Tore och mig. Mycket har hänt på dessa 50 år, det står väldigt tydligt av det som tas upp i TV-programmet. Eurovisonsschlagern med Siw Malmqvist, Lena Larssons förhånade praktiska mode, Sven Tumba Johansson som säljer de första kalsingarna i shorsformat och mycket annat.
I morgon ska jag få min vänstra kind opererad. En cellförändring (!) finns där som minne av tidigare bortopererad brun fläck.
Men nu ska jag njuta av avsnitt två av Damernas detektivbyrå i TV.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Är Zorro en mellanpudel?Elvy W.Har en storpudel i samma färg.Riktigt charmtroll!

Anonym sa...

Glömde det viktigaste:;Bra att ni är emot ertprenad,VARFÖR skulle allat bli så bra??Det vi betalar gemensamt ska vi äga gemensamt!!
Hälsn.ChristinaHP med gubbe

Inger sa...

Men ack, inte är han mellanpudel eller pudel överhuvud taget. Zorro är italienare (fast född i Västergötland), en lagotto romagnolo. I Italien och på Gotland används de för att leta tryffel. Zorro och hans "kusiner" i Sverige är bra på att hitta falsk tryffel, oätlig för människor men godis för dem. Zorro har samma frisyr som en pudel men på huvudet ser Du skillnaden.
Och Elvy W har ju en stor pudel men nog är den väl svart...