söndag 7 februari 2010

Strålande söndag

Perfekt vinterväder, några grader kallt, sol som gnistrar i mycket snö. Så här vill jag minnas denna vinter. Lång eftermiddagspromenad med goda vänner i Ladugårdsängen, inklusive hunden Rocky. Golfbanan i Gustavsvik, som inte används för sitt ändamål just nu, har omvandlats till skidspår på 15 km. Fullt med folk i spåret, fullt med bilar intill.
Middag hos vännerna efter promenaden. Vi var spända på hur de båda hanhundarna skulle bete sig. Promenaden på neutral mark gjorde nog susen. När vi kom in lade sig Rocky i sin korg och Zorro under matbordet. Så låg de under hela den mänskliga samvaron, stack bara fram var sin nos då och då för att bli klappade och mot slutet för att slicka varandra i örat. Stolta mattar och hussar hade inte ord nog för att lovprisa det goda uppförandet!
Så har jag fått tips av Katarina på bra maträtt till nästa helg när Klas´ barn och barnbarn gästar oss. Talat med Martin som berättade att Erik just bakat muffins med hallon och blåbär. Skrivit en vittnesutsaga (heter det så?) till stöd för väninna som, faktiskt helt felaktigt, fick parkeringsbot i somras. Jag var med!
Och så har jag sett senaste avsnittet av Damernas detektivbyrå och njutit av den kvinnliga detektivens ädla sätt att vara och hennes vackra, välstrukna bomullsklänningar.

Inga kommentarer: