måndag 29 mars 2010

Tidig påsk


Något att längta efter för en hund..

... och för oss människor

Påsken kommer alldeles för tidigt i år. Vad nu då, den kommer väl när den kommer, säger ärlig skattebetalare m fl. Jo visst, men snön ligger kvar, det är kallt och RSMH hotar med regn och frost. Då är den gamla skolan på Stora Askö den bästa platsen, särskilt inte när den har fått ligga för fäfot sedan i oktober. Jag längtar dit men det jag längtar efter låter vänta på sig. Zorro skulle nog gärna ha tillbringat påsken där, särskilt om han visste att det ligger märgben av kalv i frysen och väntar på att bli tuggade på och nedgrävda.
Veckoslutet, som just är till ända, har varit omväxlande och sååå trevligt. I lördags for vi iväg, Klas, jag och Zorro, till Mattias och hans familj. Ett delmål var att försöka presentera hunden Zorro och katten Mimmi för varandra och det ägnade Monica och jag förmiddagen åt. Vänner blev de ju inte men vi kom så långt att det är tydligt för Zorro att katten är "nej" och att man ligger kvar trots att katt är i rummet. När vi kommit så långt avslutade vi det projektet.
På lördagskvällen var vi på bio. Vi såg Alice i Underlandet, trevlig film. Men i hela salongen fanns bara vårt lilla sällskap om sex personer. Sedan åt vi sen middag och drack ett glas gott rödvin, hemfört av Mattias och Monica från Cypern.
På söndagen for jag iväg med pendeltåget redan kl 11 för att hälsa på Birgit. Det är alltid en glädje att få träffa henne! Det blev nu två trevliga timmar med henne innan jag fortsatte till Chinateatern för att, tillsammans med Klas, Monica och barnbarnen, se den absolut sista föreställningen av Hair Spray. Det blev en enastående upplevelse av sång, dans, musik, dräkter men också åtminstone två viktiga budskap: det GÅR att bli miss teenage även om man inte är en sylfid, det GÅR (om man vill tillräckligt gärna och är lite idérik) att blanda "svart" och "vitt" - vilket var helt otänkbart i Baltimore 1962 där och då handlingen utspelade sig.
Idag lång hundpromenad i Pilängen tillsammans med alla fyra hundkompisarna och deras mattar. Zorro var glad, han som hela helgen gått i koppel...





1 kommentar:

Anonym sa...

Nu är det nog bara vi som inte sett hairspray,men vi har sett milleniumfilmerna på franska, dubbade förstås! Ganska roligt att se svenska aktörer uttrycka sig på franska.Men vad klarar völ inte Lisbet Salander av???