fredag 5 mars 2010

Varför skriver du inte i bloggen?

Maja i "sitt" ridhus utanför Karlskrona

Zorro före klippningen

Så frågade Boel i ett mejl idag. Och det är bara att konstatera: dagarna går, en efter en i snabb takt. I lördags kom jag från Karlskrona - och alla de tre färdmedlen (buss + tåg) var på minuten i tid - i motsats till de många timmarnas försening en vecka tidigare. Klas och Zorro mötte vid tåget - Zorro med mer påtaglig glädje än sin husse...
På söndagen vandrade vi de vanliga vägarna i Pilängen, Zorro glad över att återse sina kompisar Kerstin och Stina och vi över att träffa deras matte igen. På eftermiddagen satt jag ordförande vid Astma- och allergiföreningens årsmöte - ett hedersuppdrag. Jag har aldrig varit ordförande vid ett årsmöte förr och var lite fundersam över hur det skulle gå. Men allt deltagande genom åren i olika årsmöten gjorde mig helt förtrogen med uppgiften.
Denna söndag for Martin till Singapore i tjänsten. Han är där fortfarande men, enligt sms till sina närmaste och käraste, har han lite hemlängtan.
Så blev det månadsskifte - vårmånad, väl, men det märktes verkligen inte. Staden är full av snö, från taken ramlar den ner i stora sjok, på gatorna tornar snövallarna upp sig.
Veckans tre första dagar präglades helt och hållet av politisk verksamhet: gruppmöten, valstudiecirkel, styrelsemöte, information om mitt favoritprojekt, heldagssammanträde. Där försvann orken att blogga!
Men igår kväll kom Christina och Maja och deras besök sätter sin prägel på tiden på ett helt annat sätt. Så trevligt att ha dem här. Idag har vi ägnat dagen åt att gå i affärer. Nu har de farit iväg till Christina bror och svägerska som bor i Mullhyttan och har två hästar. Särskilt roligt för en ryttarinna som Maja. I morgon ska vi gå på Melodifestivalens "andra chansen", på generalrepetitionen bara, visserligen, men ändå. Vi har furstliga biljetter, sitter på sjätte bänk på vårt fantastiska Conventum. Det ska bli kul att följa det hela på plats, inte minst att känna stämningen, som väl infinner sig trots att det inte är sändning i TV.
Och idag lämnade vi Zorro på Hundrummet för vårens klippning. Hämtade honom två timmar senare med avsevärt mindre lurv.



Inga kommentarer: