måndag 7 juli 2008

Drottmans på Askö





























Fredag-lördag-söndag har vi haft kärt besök av Martin, Christina, Erik och Maja. De kom sent på fredagskvällen från Laxemar - hade njutit av en av Christinas födelsedagspresenter nämligen en tur med en RIB-båt. RIB står för Rigid Inflatable Boat och innebär att man med 320 hk far rätt ut i havet i stor hastighet. Ska vara en häftig upplevelse enligt Drottmans
På lördagen vaknade vi med strålande sol. Efter sen frukost packade vi ihop oss själva och lunchen och for till Getgrundet - med vår lilla båt och en lånebåt. Sol och bad, 18 grader i vattnet. Så småningom återvände vi, Martin och Christina tog en tur till sitt favoritställe: Flatvarp. Barnen och jag tog en tur till kiosken och satt på glassberget länge och väl och en stund i samspråk med Ingrid och Janne.
På kvällen grillning och seda kubb. Och så började det regna...

I går, söndag, regnade det hela dagen. Vi for iväg till Tropikhuset i Björnsholm - som dock inte längre är ett Tropikhus utan mer ett Rescue Center för omhändertagna djur. Och en rymdexpo, och en mineralutställning. Nu fanns just omhändertagna små kängurur och lemurer, tre räddade sköldpaddor och en papegoja som den förra ägaren inte ville ha eftersom den bajsar 1,5 meter rakt ut! Ormarna och skorpionerna har flyttats till Figeholm!
Hem igen, ålmacka, lax och melon. Sedan dags att vinka adjö. Martin for vidare med buss till Karlskrona, jobbar en vecka till. Christina njuter av en semestervecka med barnen i Laxemar. Såå roligt att ha dem här - de står alla mitt hjärta så nära.
Idag ösregn- jorden och växterna behöver det. 30 mm regn har vi fått de här dagarna.

Inga kommentarer: