onsdag 2 juli 2008

Sommaraväder







Semesterväder även för pensionärer! Igår, tisdag, kom värmen. Vi monterade först upp vårt parasoll men "flydde" sedan ut på sjön med destination Getgrundet 15 minuter bort. Zorro blir glad bara vi tar fram hans flytväst och på sjön tar han rollen som kuttersmycke. Han kollar noga allt omkring sig och är den första att hoppa i land. Han är en god simmare, det kan man se på bilder här, där han först är en liten vit prick med svans och sedan mellanlandar på ett skär.



Idag vaknade vi till blå himmel, möjligen med några lätta moln. Nu har jag vattnat de av våra växter som vattnet i regntunnan räckte till. Klas har bakat och målar nu de sista köksstolarna. Om några timmar tar vi lunchmaten och far iväg till sjöss.



Med som lektyr ska jag idag ha boken Kantarellsök med hund. Fast hur det, i denna torka, ska kunna bli några kantareller att söka är en gåta.

5 kommentarer:

stajne sa...

låter som ni har fantastiskt skönt! Och väldigt sött kuttersmycke!

Anonym sa...

Hej Stajne! Du vet ju att man klickar på bilder och får dem större. Klicka på mittbilden här. Jag har gjort den till min förstasida på datorn nu. Jag tycker att den vita pricken som är Zorro är så bedårande...

stajne sa...

ja, det är verkligen en mycket vacker bild! Och din kärlek till Zorro är också mycket vacker!

Anonym sa...

Ja, Stajne, det är väldigt så fäst man kan bli vid en hund. Det trodde jag inte för drygt ett år sedan. Och, faktiskt, min relation till Zorro har gjort att jag har fått en helt annan syn på andra hundar också. Tidigare var jag närmast rädd för främmande hundra - och främmande var ju alla hundar. Nedärvt kanske, vår mormor sade till vår mamma när mamma var liten och skulle gå ut: akta dig för hästar och hundar.

stajne sa...

Vi är ibland dagmatte och -husse åt Elisabeths hund Musse, som är 9 år. Han är otroligt snäll och omtänksam - när han går nedför trapporna med daghusse, som inte är så rask i benen, tar han några steg i taget och väntar så att husse ska hinna med! Och när vi träffas visar han sin enorma glädje! Det är verkligen hjärtevärmande.