torsdag 4 september 2008

Torsdag i september

Strålande höstdag. Den började med stavgång 10 km tillsammans med Britta. Vår vandring går genom stadsparken - fortfarande i full blomning men nu mer i höstfärger, fortsätter förbi Naturens Hus och längs Rynningeviken. Där sätter vi oss alltid på en bänk, äter var sitt äpple och filosoferar en stund medan vi njuter av utsikten över Hjälmaren. Så fortsätter vi och passerar de fantastiska flerbostadshusen vid Ulla Billquists park och de underbara äldre villorna i Rynninge. Där dignar frukträden nu. Så Storgatan och förbi slottet, så småningom längs Drottninggatan och där, i hörnet av Drottninggatan och Rudbecksgatan skiljs våra vägar.
I eftermiddag grundlig städning, sedan sök-träning med Zorro i Väståparken. Små korvbitar placeras på ett ganska stort område medan Zorro intresserat ser på, bunden vid ett träd. Sedan ska han söka rätt på korven genom att följa mitt spår. Och det går såå bra!
Långt telefonsamtal med Katarina. Hon blir sambo nu. Jag saknar henne mycket och tycker att vägen mellan Örebro och Oskarshamn är alldeles för lång...
Jag har lagt in tre kilo ättiksgurka. Men ingenstans fanns dillkronor att köpa så jag fick krydda med torkad dill i stället. Vi får se hur det blir.
Staffan här på middag. Klas stekte sina egenhändigt fångade och lika egenhändigt filéade abborrar som har väntat i frysen. Gott!
Nu kisspromenad med Zorro och snart god natt.

Inga kommentarer: