måndag 29 september 2008

Höstdag




På hundpromenaden i morse, måndag, kändes det verkligen som höst. 6 grader var det trots att solen syntes lite, dock ingen nattfrost, konstaterade grannen Bengt, som också var på hundpromenad. Annat var det igår! Då sken solen hela dagen, vi drack kaffe i trädgården och njöt av en lång svamppromenad på förmidagen - som dock inte gav så mycket i svampkorgen - se bilden. När Katarina ser svampbilden kommer hon att påtala att svampen ska grovrensas i skogen...
Zorro njöt alldeles extra av svamppromenaden - det fanns så många fina pölar att bada i - se bilden av hur han såg ut innan han blev duschad. Men glad var han. På eftermiddagen gick jag ut i skogen igen med Zorro - då var han vit och fin igen. Och då blev han ännu gladare för då hittade han sitt älgben från i somras och det smakade nog väldigt gott nu.
Höstbegivenheten framför andra, lite sorglig, blev dock upptagningen av båten. Pelle hjälpte oss som vanligt, tur att vi har honom.
Nu ska vi gå på en ny svamppromenad i en ny skog - och tar med oss förmiddagskaffet. Lite mer påbyltade är vi och stövlarna är ett måste.

Inga kommentarer: