fredag 8 maj 2009

Blommande körsbärsträd


Zorro på väg upp ur skogstjärnen

Igår kom vi hit till vår sommarö! Mulet och kulet, kallt i huset. Men vi möttes av en rabatt full av röda tulpaner, tre blommande körsbärsträd, blommande kejsarkronor på komposthögen, påskliljor fortfarande i full blom vid jordkällaren. Och våra goda grannar och deras hundar!
Klas och Pelle lade ut abborrgarnen och vittjade dem imorse. Resultatet blev en endaste abborre, som Klas filéat och jag stekt och så har vi njutit den på en macka i kväll.
Idag har solen lyst från en molnfri himmel. Vi har jobbat hårt för att vårrusta vår trädgård. På förmiddagen gick vi alla tre ut på långpromenad, över Pelles ängar, genom skogen och ner till havet. Trots att vi talade om (!) för Zorro att han skulle få bada i havet så kunde han inte hålla sig utan badade först i ett lerigt dike och sedan i ett formligt gyttjedike - och sedan i havet varvid en del av gyttjan försvann! I eftermiddag, medan Klas klippte gräset, gick jag och Zorro vår långa kvällsrunda och då kom vi till en skogstjärn - nytt bad! Se bild.
Nu ska jag läsa handlingar till nästa veckas nämndsammanträde. I morgon far vi söderut: Klas till Kalmar för studentjubileum och jag och Zorro kliver ur bilen i Oskarshamn för besök hos Katarina och barnbarnspojkarna. På söndag är vi tillbaka och på måndag åter till Örebro.

1 kommentar:

stajne sa...

Det ser alldeles underbart ut med den skira spetsgardinen och blommande körsbärsträd - förstår att ni längtar till sommarön! Och att tillsammans hugga i med trädgårdssysslor låter också härligt.