måndag 25 maj 2009

St Askö i maj





Det har varit Kristi Himmelfärdshelg och vi har varit i vår gamla skola på sommarön. Fina dagar - dit får man nog räkna också fredagen med sitt ihållande regn, det var i alla fall bra för nysådda trädgårdsland... På torsdagen grillade vi i vår nya "klotgrill", synnerligen gott med potatissallad på färsk potatis och med färska örter - örterna direkt hämtade från trädgårdslandet.
Mycket grävande och planterande och gräsklippande (Klas) har det varit men också långa promenader med Zorro. En dag blev Ytterby målet för eftermiddagspromenaden med besök hos Britt och Lasse. Så trevligt att återse dem efter den långa vintern. Ålfiskets väl och ve var ett ämne som avhandlades och det var inte så mycket väl utan mest ve...
I går, söndag, var det sjösättning. Det låter högtidligt och stort men det handlade ju om vår numera allt skruttigare motorbåt. Som vanligt hjälpte Pelle oss. I alla fall uppstår alltid en väldigt skön känsla hos mig när jag ser den lilla båten ligga och guppa på vågorna. Då vill jag ut!
Se bilderna från sjösättningen och med Zorro tålmodigt väntande på kajen. Och först Leifs båtse med Asköbron i bakgrunden. Sommaren är här!

Inga kommentarer: