onsdag 13 maj 2009

Nämndsammanträde

Dagen har präglats av politik: på förmiddagen ekonomiutskott där förtroendevalda och tjänstemän i god stämning diskuterat hur vi i nämnden för funktionshindrade ska ta vår del av det reduceringskrav som ligger som en järnhand över kommunen. Duktiga och lojala tjänstemän redovisade de uppdrag de fått och vi förtroendevalda fick mycket att begrunda. Zorro var med och låg alldeles osynlig under bordet.
På eftermiddagen var det nämndsammanträde men nu var stämningen en annan. Frågor och ifrågasättanden från oss i oppositionen togs inte alltid väl upp. Jag, med min aggressionshämning, fick lite hjärtsnörp men John lät sig inte hejdas och påminde mig om oppositionens granskande roll... Och något konstigt var det med icke-informationen om avbruten upphandling av gruppboende. Fast det får nog vara glömt nu!
I kväll Uppdrag granskning om svensk äldreomsorg. En enda person hade vårdansvaret kvällstid för en demensavdelning - med stöd av en s k springare som formligt sprang mellan fyra avdelningar. Hon var jäktad med oförändrat vänlig - och mycket illa berörd av situationen.

Inga kommentarer: