fredag 1 maj 2009

Första maj!




Några av medlemmarna i Wadköpings s-förening


Zorro kollar läget
Årets första maj har varit en vacker vårdag, nästan en sommardag. När Zorro filosoferat en stund på sitt balkongbord for hela hans flock ut till Karlslund, dvs Klas, jag och Zorro. Vi vandrade våra 4 km i underbar grönska. Zorro badade i ett lerigt dike och såg ut att trivas med det (tur att han så tålmodigt låter sig duschas när han kommer hem efter sådana bad!). I början vädrade han och verkade lite spänd. Det fick sin förklaring när vi mötte mannen med de båda rottweilrarna och den lilla dvärgpinschern. Zorro har inte glömt att han blivit påhoppad inte en utan två gånger! Vi möttes och med alla hundar kopplade gick det ju bra.

Strax före kl 2 var det dags för Klas och mig att hämta Wadköpings banderoll ur förrådet och ge oss iväg till samlingsplatsen för årets förstamajtåg. Vi stagade upp vår banderoll och så småningom kom de av vår förenings medlemmar som känt sig manade. Alltid trevligt att träffas! 14.30 startade vi mot Olof Palmes torg och vi var en stor skara som i god ordning gick genom stan, anförda av en musikkår. Mycket folk kantade gatorna och såg vänliga ut. En del anslöt sig allteftersom.

Årets talare i Örebro var Jan Eliasson. En god talare! "Glöm inte att det finns en värld utanför Sverige" var ett av hans budskap och det var ju inte så konstigt eftersom det mest (kanske enbart) utrikespolitiskt som han verkat. Nu hade han just varit en tid i Dafur och hade en del att berätta därifrån...

Ja, så gick vi hem, hämtade Zorro och gav oss ut i det vackra vädret. Först kom, sedvanligt, 100 motorcyklar defilerande längs Drottninggatan. På Stortorget var det en slags EU-marknad, kan man kanske säga. Där fanns stånd med engelskt porslin, holländska ostar, franska ostar, italienska oliver, spansk paella, italienska kashmirtröjor och mycket annat. Men vi lät oss inte frestas (hade köpt underbara ostar där igår) utan vandrade vidare till stadsparken. Där åt vi glass och sedan gick vi hem igen.

Jag har strukit mina sommarkläder, kändes dags för det. Klas har tillagat en väldigt god jordärtskocksgratäng som vi avnjöt med chorizo och ett glas rödvin. Jordärtskockorna fick vi av Sif när hon kom förra veckan.

Nu är det dags att sova. I morgon är det utflykt i lagottoklubben! Då får Zorro träffa sina "kusiner".

Inga kommentarer: