torsdag 28 maj 2009

Hos Liisa i Frövi

Liisa och Britta

Bensinmack mm från 1950-talet

Butik med uppstoppat butiksbiträde

En kall och regnig dag. Först nu i kvällningen skiner solen från molnfri himmel. Just varit på kvällspromenad med Zorro. Utanför Stora Hotellet stod studentbalsgäster, antagligen i paus från dansandet eller rökpaus efter middag. Flickorna hade väldigt vackra klänningar, sådana som finns i fönstret i brukklänningsaffären intill oss.
När vi fortsatte vår promenad mötte vi en kvinna med två ryska vinthundar, vackra de också. Majestätisk hållning och vacker gång. Men finast är ändå Zorro!
När jag kom till Örebro 1983 var Britta och Liisa de första jag lärde känna - och blev vän med. Britta träffar jag ju varje vecka vid vår stavgång med fruktstund och åtföljande samtal om livet. Liisa träffar jag sällan. Idag träffades vi alla tre på lunch hos Liisa som bor utanför Frövi. Hon har gröna fingrar (bildligt) och därmed en underbar trädgård. I den interna rollfördelningen i hennes äktenskap sysslar hon med odling och maken med fastighetsskötsel och vedproduktion från den egna skogen. Det verkar vara en lycklig arbetsfördelning, båda nöjda.
Efter lunchen tog vi en promenad till Nostalgibyn som visade sig vara en fastighet som ägarna som blivit en 50-talspark. En gammal bensinmack, en Konsumskylt, biljettkurer från någon Folkets Park, en korvkiosk, varuautomat, kondomautomat och mycket annat fanns utomhus. Inomhus fanns ett café med inredning från 50-talet och en loppis också här med saker från 50-talet. Helt fantastiskt! Besökare är folk i veteranbilar och motorcykelfolk. Och så vi denna dag.

2 kommentarer:

Ebeth sa...

Har sett ett tidningsreportage från Nostalgibyn och även om jag inte var med på den tiden så skulle det vara jättekul att se det. Kanske man skulle ta en utflykt till Frövi i sommar.

Inger sa...

Hej! Ja, Du som gillar 50-talsporslin har en del att falla i beundran inför i caféet. Ta med Din lilla mamma också - hon var ju med på den tiden...
Kram från moster Inger