söndag 17 maj 2009

Politiskt veckoslut


Lars-Erik Soting - lokal EU-kandidat - håller tal


Vi rustar oss för EU-valet! Igår var det valupptakt på Stortorget. Alla oppositionsråd, landstingsråd (S), våra riksdagsledamöter, ombudsmän och politiska sekreterare var på plats. Men på "vanliga" sossar var det ganska tomt. Vår lokala EU-parlamentskandidat talade och min favoritparlamentsledamot Åsa Vestlund talade och det var en trivsam stund där på torget.
Sedan gick Klas och jag hem och hämtade Zorro och så gick vi till Stadsträdgården och fikade - en skön stund i deras bekväma utemöbler.
Idag hade vår S-förening sin årliga aktivitet vid Rosenbergs stuga i Oset - som är ett jättefint friluftsområde i Örebros omedelbara närhet. Vi i styrelsen har tagit för vana att en söndag i maj ta med kaffe och tillbehör och placera oss intill raststugan. Så bjuder vi in förbipasserande - en del blir lite förskräckta men många nappar på erbjudandet och det blir en trevlig stund med samtal om vad som helst och gärna politik. Idag gällde nästan alla samtal det stundande EU-valet och jag hade läst på valmanifestet ordentligt. Strålande väder och glad samvaro inte minst mellan oss i styrelsen.
Och Martin sprang Göteborgsvarvet igår, halvmaraton. 40.000 personer gjorde det. Martin kom på 22.000:e plats säger han. Han vill göra det nästa år igen!

Inga kommentarer: