söndag 30 augusti 2009

Höst, faktiskt

Tidig morgonpromenad med Zorro. 11 grader varmt bara. Havet är höstgrått, inte alls sommarblått. Men solen lyser och det är stilla. Ett annat hösttecken är uppläggning av båten, som ska ske idag, som vanligt med Pelles oumbärliga hjälp. Jag hör just nu att han startar traktorn.
Ett tredje hösttecken (?): Loftahammarutställningen i dagarna tre. Vi besökte den igår. Detsamma gjorde hela befolkningen i Småland med omnejd. Överallt, på varje gräsplätt, stog bilar parkerade. På de iordninggjorda parkeringsängarna, där det kostade 20 kr att ställa sig, var det gott om plats... Utställningshallarna var inte så välfyllda som tidigare, i stället var det många, många knallar runt om i det stora hamnområdet. Jag köpte en bok av Sven Kjellgren, direkt av författaren, och tänkte på när Birgit och jag stog där med vår nyskrivna bok Fyra kvinor, tre sekler. Det var tider det...
Av en knalle köpte jag en vit fleecejacka, 200 kr. Klas köpte vätska att putsa glasögonen med. Sedan tittade vi på den sedvanliga paraden genom samhället: motorcyklar, veteranbilar, folkdräktsklädda kvinnor och män, uppvisningsgrupp för agility och, till slut, en lång rad tjusiga porschebilar med lika tjusiga ägare.
Sedan for vi hem till Zorro.
På eftermiddagen skulle vi göra en sista båtutflykt för sommaren. Den blev kort, när vi kom ut ur sundet möttes vi av vågor och ett stort lokalt regnmoln som utsåg oss till offer. Vi vände, for tillbaka och vandrade i stället ner till Strömsudden med vår fikaväska. På hemväg plockade vi björnbär till dagens frukost. Det är mogna nu, ytterligare ett hösttecken, väl.
Om en stund åker jag till Katarina, som är hemma från sjukhuset sedan några dagar och mår mycket bättre.
Och i morgon tillbaka till Örebro, snabbt som ögat, det är presidiemöte redan kl 13.
Dagarna går så fort...

Inga kommentarer: