onsdag 9 december 2009

Ippan återfunnen!

De senaste två veckorna har mina och många andras tankar gått till Ippan, den lilla bassethunden som försvann från sin husse och förmodades vistas i "vårt" skogsområde. Vi och alla andra, som gått i området med sina hundar, har hållit ögonen öppna, talat mycket om henne, undrat, visat hopp och farhågor. Husse har satt upp lappar, lagt ut mat och filtar, letat. Han har annonserat i NA och lovat en hittelön på 50.000 om hon återfanns levande. Nu har hon gjort det, berättades i ett inslag i Tvärsnytt i kväll. Hon hittades, sade man, i Marieberg och har nu hämtats hem av husse.
Idag jullunch med Nämnden för funktionshindrade och därefter nämndsammanträde. För oss i oppositionen var budget och verksamhetsplan en stor fråga: vi hade ju jobbat med egna tillägg och förslag till ändringar i majoritetens verksamhetsplan. Nu känns det angeläget att våra tankar blir kända och jag ska skriva en kortare variant och skicka till tidningen.
Den fullproppade dagen (före jullunchen en långpromenad med Zorro) gjorde mig yr och vimmelkantig - det blev ju inte ens tid för en tupplur! Pensionär, javisst!

2 kommentarer:

E-beth sa...

Å så skönt att höra! Var han skygg och mager när han blev upphittad?
Hittelön på 50000, wow.

Anonym sa...

Vet ej. Men någon av våra hundmattevänner sade att det finns vatten att dricka och att Ippan som jakthund kunde tänkas göra undantag från jakhundars sed att inte äta av sitt byte. Kanske har hon tagit sorkar...
Inger