tisdag 15 december 2009

Snö och lite om Ippan


Första riktiga snödagen. I Karlslundsskogen vitt och mjukt. Zorro yr av glädje, sprang och sprang, rullade sig i det mjuka, fick snö mellan trampdynorna. Skulle kanske ha galoscher...
I dagens NA finns en artikel om Ippan, den lilla hunden som försvann och som många var engagerade i att söka. Elisabeth undrade i en kommentar i förra veckan om hon var mager och eländig. Det var hon inte. Hon hade nämligen varit hos människor utanför Örebro, och det tydligen i alla de 16 dagarna hon var borta. I tidningen står att efter de 16 dagarna ringde en kvinna och talade om att hon nog hade Ippan, som en kompis överlämnat till henne och som en kompis till kompisen haft dessförinnan men sedan åkt till utlandet. Hur det var med detta är höljt i dunkel men Ippan är hemma och bilden visar hur hon ömt slickar sin husse på hakan. Och inge har gjort anspråk på de 50.000 som var utlovade i hittelön. Som i sagorna: slutet gott, allting gott.
Idag ska vi skicka iväg alla julkort - är vi den sista generation som skriver "riktiga" julkort med riktga frimärken och allt? Jag ska också skicka present till syster Gunilla, som faktiskt fyller 75 på söndag. Så ska jag protestera hos Claes Olsson mot att de säljer ickefungerande badrumshyllor (se gårdagens inlägg) och gå i ett hemligt ärende. Efter det hemliga ärendet är alla julklappar inhandlade.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Inger!Det där med snö under trampdynorna är inte kul.Slick till Zorro från stor SNÄLL hundtant,som skäller för att hon sååå gärna vill träffa och prata med andra vovvar t.o.m.så små som 1kg,hon har en fransk "släkting" som bara väger 1,2 kg.Vill du ha tips på ett jättebra hundpensionat så är det Änglahuset i Pershyttan.Om hunden själv får välja..
Hälsn Christina HP

Inger sa...

Hej! Änglahuset är ett bra pensionat, det har jag hört av en nöjd hund/kund där. Jag läste ock i tidningen i våras att de skulle förlora sina lokaler i Pershyttan. Kanske är de kvar i alla fall?