söndag 27 december 2009

Julfirande 2009




Nu är vi tillbaka efter många dagars julfirande. Julaftonsfrukost hos Martin och Christina. Katarina också med. Alla barn, stora och lite mindre, sover fortfarande. Prästens hår på bordet, en nödvändighet sedan 1960 års julfirande!
Tomten kom, vem har sagt att tomten är en han och en gammal person? Hos oss var tomten ungdomlig, om ock försedd med långt vitt skägg. Majja hade tillfälligt gått ut i vedboden och kom tillbaka en stund efter det att tomten dragit vidare på sin färd.
Juldagen på middag hos Christinas kusin Anna med familj i Uthammar. Bastubad i andelsbastun vid havet. Zorro förväntades vänta hemma hos familjen med Martin och andra. Dock rymde han, trots låst dörr, och satte av mot havet. Det var en skräckens stund när vi letade i kolmörkret efter honom. Dock, någonstans på vägen ångrade han sig och störtade tillbaka till huset och stog plötsligt där när en liten gosse öppnade dörren...
Annandagen inledde vi med långpromenad, Martin och Christina, Klas och jag och så Zorro. Sedan var vi alla samlade hos Katarina och Anne: barn med respektive och alla mina barnbarn - utom Johannes som var på mer ungdomlig fest.
Och idag återresa till Örebro. Trafikstockning och halka har det varnats för men av detta märkte vi ingenting utan tog oss i god ordning fram. Utanför Norrköping, vid Sörsjön, gjorde vi en lång promenad - mest för Zorros skull.
I kväll ingen julmat. I stället gick jag tvärs över Rudbecksgatan till Rest Saigon och inhanlade take-away-mat: äggnudlar med kyckling och grönsaker. Gott!

Inga kommentarer: