onsdag 23 september 2009

Höst på Askö

Mot öppet hav i Flatvarp
Idag har det tydligt känts att hösten är här - inte så konstigt, det var ju höstdagjämning igår. Nu, när klockan inte är fullt halv åtta, är det nästan svart utanför fönstret. Regntunga moln glider sakta förbi, snart börjar det nog regna. Det har blåst kraftigt idag och träden börjar se molokna ut. I morgon far vi och det känns lite sorgligt. Som vi brukar göra den sista dagen på sommaren, for vi till Flatvarp på förmiddagen - lite som att ta farväl. Dämpade färger både på vattnet och i skyn. Från Flatvarp for vi till Britt och Lasse i Ytterby, också farväl och tack för sommaren. Sedan har vi fortsatt att förbereda "stängningen" både ute och inne. Det är allt lite pyssel med det. Nu är pelargonerna och änglatrumpeten nerklippta för att kunna härbärgeras på balkongen i Örebro. Vi har lämnat en husnyckel till Pelle, OM det skullehända något.
Matförråden är slut, en glädje varje gång vi har sagt "nu tog vi taberas på ...". Inte så mycket att släpa hem.
Nu ska jag läsa de sista sidorna i boken Vi, de drunknade av Carsten Jensen (inte ett annat förnamn som jag skrev tidigare). Pelle ska låna den över vintern och han kommer absolut att tycka om den.
I morgon börjar Klas tidigt med att tömma ut vattnet i vattenledningen - viktigt så att inte rören fryser sönder. Vi ska packa det sista och jag ska plocka de björnbär som har mognat sedan vi kom. Därefter tar Ylva och Bengt vid och plockar successivt resten.

2 kommentarer:

stajne sa...

Du skriver så fint och stämningsfullt om höst på Askö. Som när familjen lämnar Mumindalen i Pappan och havet...

Inger sa...

Tack för de orden. Det var det vackraste någon någonsin sagt om något jag gjort!