tisdag 18 maj 2010

I Småland, forsättning


Rester av ett hus


Vilken knapp tryckte jag på för att publicera föregående inlägg innan det var färdigt? Jag fick inte ens med bilden av frukosten i det fria och bilderna från en gårdsruin vid vandringsleden i Boda. Här kommer de.
Och det jag ville berätta var att från Boda och Åfors for vi direkt till Växjö. Där strövade vi i staden, åt lunch på en grekisk restaurang, handlade förnödenheter för vår kvällsmåltid. Sedan gav vi oss av mot Osaby i Tävelsås i Tofta socken. Här är vi nu. I väntan på att vandrarhemmet skulle öppna letade vi oss in på en vandringsled och gick iväg. Den var vacker men tog aldrig slut, kändes det som. 3,7 km var svaret när vi frågade hur lång den var. En enkel räkneoperation visar att vi har gått minst en mil idag, inte undra på att vi är trötta - alla tre.
Jag hittade en bok om Osaby säteris historia: Anor från 1300-talet, i många släkters ägo, hus från 1700-talet brann 1850 men byggdes upp igen. Nuvarande ägare, sedan 1960-talet, är Svenska naturskyddsföreningen dom fick gården i donation av ett par systrar som ärvt den efter sin far. Nu vandrarhem och kursgård.

Inga kommentarer: