måndag 31 maj 2010

Ship to Gaza

Under dagen rykten om flera döda då fartygen från Ship to Gasa bordades på internationellt vatten utanför Gaza. På eftermiddagen e-post om manifestation på Våghustorget kl 19.30. Jag skickade genast vidare till alla i vår s-förening - den nya tekniken ger fantastiska möjligheter!Klas och jag deltog, självklart, i manifestationen. Vi blev imponerade över att så mycket folk samlades, kom strömmande från alla tvärgator. Många tal, alla korta och kärnfulla, mycket känslor. Mötesledaren manade till lugn och värdighet. Flera fanor fanns med och betonade stämningen och allvaret, bland annat Broderskaps alldeles nya fana.
I Aktuellt kl 21 fick man en hyfsad bild av vad som hänt tidigt i morse. Carl Bildt var i studion, mycket bestämd i sitt fördömande av Israel och med krav på en noggrann utredning av vad som faktiskt hänt. Stig Fredriksson förklarade och Lena Pettersson rapporterade på plats.
Klas har deltagit i de lokala förberedelserna för den här fredsaktiviteten, vår S-förening har sänt ekonomiskt bidrag till aktionen.
Man frågar sig: vad blir följderna världspolitiskt av detta israeliska övergrepp?

Inga kommentarer: