tisdag 18 maj 2010

Öland

Vi vaknade redan halv sex här på vandrarhemmet i Ölands Skogsby. Det har varit ganska kallt i vårt lilla rum och Zorro har då och då väckt oss under natten. Han undrade kanske varför vi är här. Nu har Klas varit på morgonpromenad med honom och vi ska dra oss mot vandrarhemmets kök och tillreda vår frukost.
Gårdagen, den första dagen av vår resa, var alltigenom trevlig. Förmiddagsfika hos Katarina, och Magnus kom också, promenad i Kalmar och besök på kyrkogården. Sedan över bron till Öland och Inga-lill. Där åt vi lunch och sedan for vi iväg till vandrarhemmet. Det är i sig värt en bild med en huvudbyggnad från 1600-talet byggt av breda ekstockar. Värden berättade om dem att, när danskarna brände Öland så tillät kungen att man använde hans skeppsekar för att bygga upp husen igen. På gården finns också ett annat större hus från 1700-talet. Och så nya längor för vandrarhemsverksamheten. Små rum som rymmer två sängar, ett litet bord och en stol. Egen toa men dusch på gården.
Efter incheckningen for vi iväg till Alvaret. Där var det en vidunderlig syn: fullt, fullt av orkidéer! Vi vandrade omkring och njöt.
Så handlade vi mat och for med den tillbaka till Inga-lill för, först, en promenad vid havet och sedan en gemensam måltid hos henne.
Så tillbaka till vandrarhemmet och nu lämnar vi alltså det snart för den fortsatta resan.

Inga kommentarer: