söndag 16 maj 2010

Vi är här nu!

Hulöhamn

Tryffelhund


Flatvarp

I torsdags kom vi. Sommaren, nästan t o m våren, låter dock vänta på sig ytterligare ett tag. Här är ganska så kallt och det regnar av och till. Resan hit tog längre tid än vanligt. En trafikolycka på E22 gav oss en timme av totalt stillastående. Långa köer, folk lämnade sina bilar och började prata med varandra, Zorro fick en extra promenad.
Vi kom till ett vårstädat hus - en vägsignelse i sig. Och väl framme möttes vi av våra goda grannar - ytterligare en välsignelse. Zorro blev yr av glädje och hittade genast ett pyttelitet hål i staketet - men stort nog att pressa sig igenom - och gav sig iväg på en egen utflykt. Han infångades i Pelles och Maritas grovkök, hade väl tänkt sig en visit hos deras hund, Tjalle.
I fredags och igår började vi med trädgårdsarbetet - det är väldigt så mycket ogräs som samlas i varje rabatt och så mycket som måste klippas bland rosor och clematis. Men rabarbern var det bara att plocka till paj och rabarberdricka.
I trädgården kan vi också njuta av våra tulpaner (alla är röda och fler och fler för varje år), påskliljor, kejsarkronor och pärlhyacinter. Och i skogen blommar redan gullvivor och orkidéer. Och göken gal i högan sky!
Vi har hunnit med promenader också. I fredags vandrade vi iväg för att hälsa på Britt och Lasse i Ytterby. På vägen mötte vi Janne och Ingrid på väg till golfbanan i Loftahammar.
Igår vandrade vi, i den plötsliga solen, ett par timmar i Hulöhamn - ett område med särskilda bestånd av blåsippor och vitsippo. Och idag började vi dagen med promenad till Flatvarp. Havet såg inte så gästvänligt ut som det brukar...
I kväll ska vi packa. I morgon bitti far vi på vår lilla semesterresa Oskar´shamn (fmkaffe hos Katarina) - Kalmar - Öland (lunch hos Inga-lill) - Växjö - Österlen - Karlskrona (samvaro med Erik och Maja medan deras föräldrar är i Göteborg).

1 kommentar:

Anonym sa...

Undebart ! Ha det så bra !Ska följa era äventyr med spänning.