måndag 16 november 2009

Afrikansk måltid


Idag har jag ätit lunch med Vivan och Anita. I år är det 15 år som vi träffats sådär varannan månad, numera för gemensam lunch på lokal. Från början talade vi mycket om hur vi skulle jobba med äldreomsorgens utveckling - vi hade alla tre sådana jobb. Vi skrev noga ner våra tankar och nu, när vi läser i vår "panterbok", så ser vi ju att en hel del blev också verklighet. Numera talar vi mest om vårt dagliga liv och leverne.
Idag träffades vi på Rest. Kilimanjaro på Gamla gatan - afrikansk restaurang, ganska nyöppnad. God mat men inte mycket folk vilket är sorgligt. Hoppas man håller ut, det tar väl sin tid innan folk hittar dit.
På Tvärsnytt fick man i kväll se den 700 m långa kön till massvaccinationen mot den nya influensan. Smittskyddsöverläkaren hade vädjat om att barn och barnfamiljer skulle prioriteras denna första allmänna vaccinationsdag. Helt tydligt var att folk inte brydde sig om detta - i filmen av kön syntes idel vuxna människor. Någon intervjuades, hade väntat i tre timmar men inte kommit fram innan vaccinet tog slut. Den samordnande distriktsläkaren intervjuades och verkade lite chockad över situationen - inte utan orsak. Liknande köer väntas i morgon och då finns bara 3.500 vaccinationsdoser att ge.
Vi ska också vaccinera oss, förstås, men inväntar lydigt lägligt tillfälle. "Alla ska få" sade smittskyddsläkaren.

1 kommentar:

Anonym sa...

Då hade jag nog tur....jag va ensam på vaccinationsstället och alltihop tog ca 15 sekunder...bra att bo i Åskeshamn och ha en snäll arbetsgivare!